semilla

In zijn verlangen terug te keren naar de wortels van de Zuid-Amerikaanse muziek en een Argentijns repertoire, schakelde Daniel Fanego de hulp in van oude muzikale vrienden: Misha Lichtveld, Jochem Brok en Martin de Graaf. Het project kreeg definitief vorm toen Daniel begin 2018 een zangeres leerde kennen tijdens een jam session: Evelyne Montens. Zo ontstond Semilla.

Semilla omdat het niet alleen een plant of boom wordt die zal groeien, maar ook omdat het de inspiratie voorstelt die we aanwakkeren
in anderen, door de Pachamama te bezingen, te beschermen en te cultiveren.

Semilla speelt Zuid-Amerikaanse folklore. Het repertoire bestaat uit eigen nummers en stukken van andere componisten zoals Ariel Ramirez, Daniel Toro, Luis Alberto Spinetta, Gustavo Santaolalla en Atahualpa Yupanqui. De vertegenwoordigde ritmes maken onderdeel uit van ons culturele erfgoed, zoals bijvoorbeeld de zamba, de chamamé, de chacarera, de carnavalito en de milonga campera. De muzikale begeleiding varieert van autochtone instrumenten (charango, ronroco, quena, cuatro venezolano, sikus, bombo legüero) tot gangbaardere instrumenten als piano, accordeon, dwarsfluit en gitaar. De nummers vinden hun oorsprong in o.a. Argentinië, Ecuador, Peru, Venezuela en Chili.