daniel fanego

daniel fanego – gitaar, charango, monseño

Daniel Fanego studeerde klassieke gitaar aan het conservatorium Silvestri in Buenos Aires (Argentinië). Na jarenlang in Argentinië als solist en begeleider te hebben opgetreden op podia en televisie, vestigde hij zich in Eindhoven en volgde de opleiding deskundigheidsbevordering wereldmuziekdocenten aan het conservatorium in Rotterdam.

Sinds zijn komst naar Nederland heeft hij in diverse Latijns-Amerikaanse ensembles gespeeld, waarmee hij in heel Europa heeft opgetreden. Hij heeft eveneens meegewerkt aan diverse televisieprogramma’s over Zuid-Amerika en Argentinië in het bijzonder. Ook heeft hij verschillende CD’s gemaakt onder zijn naam met diverse solisten en groepen. Daniel heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van koren en solisten van de Misa Criolla. Eén van de hoogtepunten in zijn carrière was dan ook de intensieve samenwerking met Ariël Ramirez, componist van de Misa Criolla, op diens tournee door Nederland in 2000. Tegenwoordig is Daniel als docent verbonden aan muziekschool de Lindenberg in Nijmegen en treedt hij regelmatig op als solo-artiest en met zijn groep Semilla.

Daniel speelt behalve gitaar diverse Zuid-Amerikaanse snaar-, blaas- en slaginstrumenten met als specialiteit de charango en de ronroco (kleine 10-snarige Zuid-Amerikaanse gitaren).

www.danielfanego.com